fredag den 8. februar 2008

Webmail versus Outlook (Lidt teknisk)

Denne artikel er en kort introduktion til de tekniske forskelle på webmail og mail via outlook.

Webmail:
Gmail, Ofir og alle de andre som jeg nævnte i artiklen på indspark.blogspot.com er alle eksempler på webmail: En måde at læse emails på, som foregår i en browser (i f.eks. Internet Explorer, Firefox eller Opera). Det der er godt ved webmail, er at du kan læse og skrive emails overalt i verden - en oplagt mulighed er f.eks. - på en internetcafe når du er på ferie! Teknisk set kikker du, via browseren, i en mailbox, som ligger på en mailserver.

Outlook:
Outlook fungerer på 2 forskellige måder, afhængigt af om programmet er installeret på en hjemmecomputer, eller i en virksomhed eller et bibliotek med egen mailserver.
A.: Hos de fleste private fungerer Outlook på den måde; at dine emails ligger på en server indtil du starter outlook. - Når Outlook så er startet henter programet alle emails som ligger på serveren, hvorefter det sletter dem fra serveren. Til gengæld har du så alle dine emails i outlooks database, lokalt på den computer som du sidder ved.
B.: På virksomheder med deres egen microsoft mailserver, ligger databasen med alle emails i selve mailserveren, hvor så man bruger Outlook, til at kikke på sine emails. Microsofts mailserver har så et webmodul, som tillader brugerne at læse deres emails hjemmefra, via webmail. Microsofts løsning er genial, men den er også dyr. Gmail og flere andre webmail løsninger kører på linux servere, som er billigere, men som desværre ikke helt giver samme fine integration mellem outlook og webmail.

Denne artikel er ved at blive for lang, så hvis du vil vide mere, må du læse den kommende artikel om Gmail i outlook og Gmail notification.

Ingen kommentarer: