tirsdag den 30. september 2008

#22 Fra web til wiki

Når man skal finde ny information om en given sag, og man gør brug af internettet i sin informationssøgning er det ofte en god ide at finde information fra flere kilder for at verificere dem. Og da Jeg netop har læst "Webbets vej til verden" af Tim Berners-Lee, vil jeg "holde Tim Berners-Lees historie op imod" den information om webbet, som findes på den danske del af wikipedia.

I bogen fortæller han hvordan han skridt for skridt opfandt den teknik som ligger til grund for webbet eller www. - Om hvordan dokumenter kan linke til hinanden.

Hvis du slår "www" eller "web" op på wikipedia finder du en artikel som forklarer hvad webbet er, men der står næsten ikke noget om dets historie, eller om hvordan det egentligt er opfundet uafhængigt af internettet, og som sådan blot er en ekstra service på internettet, blandt mange andre.

Artiklen om webbet er på den ene side alt for teknisk, og på den anden side ikke dækkende nok. For at kunne forstå hvordan tingene hænger sammen skal man altså igennem 3 artikler: Om webbet, "om inter netværket" og om websteder.

Ingen kommentarer: